Parès Baltá – kuohuvista punaisiin

Viikko sitten meillä oli ainutlaatuinen viini-ilta Kuopiossa, kun saimme vieraaksemme Joan Cusinén suoraan Parés Baltà -viinitilalta. Joan kertoi meille tilan toiminnasta ja maistatti yhteensä yhdeksän upeaa viiniä heidän valikoimistaan. On aivan erityisen upea tilaisuus päästä juttelemaan viinintekijän kanssa, samalla kun maistelee juuri heidän viinejään. Juttua riittää ja tietoa saa irti aivan eri tavalla! Parés Balta on […]

Read more
Hyönteisruokaa ja viiniä Savon sydämessä

Hyönteisruoka – uhka vai mahdollisuus? Tiistaina 20.3. Kuopion Kansalaisopistolla järjestettiin ainutlaatuinen tilaisuus, kun pääsimme maistelemaan viinejä hyönteisruokien kumppanina. Tarjolla oli kolmen ruokalajin maistelumenu ja neljä viiniä. Viineistä oli kertomassa Kuopion oma Viinimies Heikki Remes, hyönteisistä puolestaan Jonas Aaltio espoolaisesta EntoCube Oy:sta. “EntoCube on suomalainen, Espoossa toimiva yritys, joka on pohjoismaiden johtavia ruoaksi kelpaavien hyönteisten tuottajia. […]

Read more
Pirskahteleva vai tuhdin täyteläinen? Punaviinien herkullinen maailma

Lupailin viime postauksessa palata pitämäni tastingin tunnelmiin ja kertoa viinivinkkejä lähestyvään pääsiäiseen. Tasting sujuikin oikein mukavasti kuuden viinin ja kahdeksan leidin seurassa. Olin valinnut kuusi erilaista viiniä aivan kevyimmistä kaikkein tuhdeimpiin, niin että jokainen oli joko tyypillinen käytetylle rypäleelle, edustamalleen tyylille tai oli valmistustavaltaan jotenkin erityinen. Näin osallistujat saivat hyvin kattavan kuvan punaviinien eri tyyleistä […]

Read more
Miami!

Täytyy myöntää, että pieni pakomatka arjesta aurinkoon keskellä pimeintä tammikuuta tekee ihmiselle käsittämättömän hyvää. Kauniit maisemat, lempeän lämpimät tuulet ja iloiset ihmiset vaikuttavat mielialaan positiivisesti vielä pitkään matkan jälkeenkin. Vietimme viikon Yhdysvaltain aurinkoisimmassa osavaltiossa Floridassa, kohteenamme Miami ja sen ympäristö. Majoituimme Miami Beachilla, mutta tutustuimme sekä Miamin mantereen puolen downtowniin, että eteläisempiin osiin ajellessamme vuokra-autolla […]

Read more
Joulun ja vuodenvaihteen tunnelmia

Vuosi vetelee viimeisiään ja uudenvuoden juhlinta alkaa hyvin pian, mutta palataan hetkeksi vielä joulunaikaan. Tänä vuonna joulupöytämme oli moderni ja raikas, mutta silti perinteinen kalapöytä. Valmistimme kotimaista kalaa monin eri tavoin; tarjolla oli konjakkigraavattua kirjolohta, perinteistä savusiikaa, paistettua muikkua, silliä, muikunmätiä sekä raikas tahna punaravunpyrstöistä saaristolaisleivän päälle. Graavilohi valmistettiin muuten perinteisesti, mutta mukaan lorautettiin reilu […]

Read more
Itsenäisyyspäivän juhlaillallinen

Välillä on hyvä ottaa hengähdystauko arjesta ja antaa aikaa ystäville, hyvälle ruualle ja viinille. Usein pitkän kaavan illallisia tulee järjestettyä viikonloppuisin, mutta nyt taannoinen itsenäisyyspäivä antoi loistavan tilaisuuden pistää parasta pöytään keskellä viikkoa joten yhdessä ystäväpariskunnan kanssa suunnittelimme ja toteutimme viiden ruokalajin illallisen viineineen. Kaikissa ruokalajeissa kantavana teemana oli kotimaisuus ja pohjoiset maut, raaka-aineissa suosimme […]

Read more
Makujen harmoniaa holvikellarissa

Kaupallinen yhteistyö: Interbrands Wines & Spirits Oy Keskiviikkona 15.11. saimme nautiskella upeista mauista kotikaupunkimme helmessä, ravintola Mustassa Lampaassa. Tarjolla oli kolmen ruokalajin menu sekä neljä upeaa samppanjaa Charles Heidsieck -samppanjatalolta. Meillä oli kunnia saada illan isännäksi talon vientipäällikkö Damien Valtier, joka johdatti illallisvieraat samppanjoiden maailmaan Charlesin tyyliin. Mukana oli oikeutetusti myös maahantuojan edustus. “Charles Heidsieck […]

Read more
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

On jälleen marraskuun kolmas torstai ja aika ottaa vastaan uuden sadon ensimmäinen viini – Beaujolais Nouveau. Kyseessä on kuluvan satokauden Gamay -lajikkeen rypäleistä valmistettu viini, joka tulee maailmanlaajuisesti myyntiin marraskuun kolmantena torstaina ja ympäri maailmaa järjestetäänkin tapahtumia ja juhlia uuden satokauden kunniaksi. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, ei ikäännytettäväksi kellariin. Parhaimmillaan tämä kevyt ja huoleton […]

Read more
Château Carsin – suomalaiset Bordeaux’ssa

Kaupallinen yhteistyö: Château Carsin Parin viikon takaisilla viinimessuilla pääsin tutustumaan suomalaisomisteiseen Château Carsiniin hyvin syväluotaavasti. Messuilla heillä oli upea osasto, jossa oli hyvin kattavasti tarjolla Carsinin koko repertuaari; raikkaat valkoiset, upea punaviinivalikoima sekä herkulliset jälkiruokaviinit. Château Carsinin tarina juontaa 1990 -luvun alkuun, jolloin Juha Berglund perheineen osti viinitilan Bordeaux’sta, Ranskasta. Viinintekotyyli onkin muuttunut hurjasti alkutaipaleen uutta maailmaa henkivistä […]

Read more
Viini ja Ruoka 2017

Suomen suurin ja herkullisin viini- ja ruoka-alan tapahtuma vietettiin viime viikonloppuna, 26.-29.10. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa oli yli 120 näytteilleasettajaa, 700 viiniä, 11 järjestettyä tastingia ja 9 ruokarekkaa joiden valikoimissa yli 60 ruoka-annosta. Makujen ja tuoksujen määrä olikin suorastaan päätähuimaava ja messuilta löytyi varmasti jokaiselle jotakin. Itse vietin messuilla launtaipäivän, tutustuin eri  maahantuojien uutuuksiin sekä vanhoihin […]

Read more